2024-04-30

У політехніці відбулись другі Всеукраїнські змагання зі спортивних танців «Кубок ректора Полтавської політехніки»

До Міжнародного дня танцю на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли відкриті Всеукраїнські змагання зі спортивних танців «Кубок ректора Полтавської Політехніки». У змаганнях взяли участь кількасот танцюристів з майже тридцяти клубів України, які позмагалися за першість в європейській та латиноамериканській програмах у трьох вікових категоріях.

У політехніці відбулись другі Всеукраїнські змагання зі спортивних танців «Кубок ректора Полтавської політехніки»

27 квітня на спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися другі відкриті Всеукраїнські змагання зі спортивних танців «Кубок ректора Полтавської Політехніки», організовані кафедрою хореографії і танцювальних видів спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», осередком ВГО «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області та Українською федерацією учнівського спорту у Полтавській області.

У змаганнях взяли участь 232 спортсмени із 27 танцювальних клубів різних регіонів України.

Виступи танцюристів оцінювала суддівська колегія. Головний суддя – завідувач кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Національного університету фізичного виховання і спорту, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент, майстер спорту України міжнародного класу зі спортивних танців Ігор Соронович.

Захід розпочався з рівняння на Державний Прапор — присутні вшанували Хвилиною мовчання пам’ять військовослужбовців та мирних жителів, загиблих внаслідок злочинних дій країни-агресора на території нашої країни.

На урочистій церемонії відкриття змагань були присутні почесні гості – ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор, заслужений працівник освіти України Володимир Онищенко, начальник управління спорту Полтавської військової адміністрації Марина Трохименко, декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, завідувач кафедри хореографії і танцювальних видів спорту, заслужений працівник культури України, почесний діяч мистецтв України, заслужений діяч спортивного танцю України, доцент Петро Горголь.

«На змагання прибули майже тридцять клубів з Полтави, Харкова, Кременчука, Краснограда, Хоролу, Чутового, Охтирки, Піщаного, сотні юних танцівників, глядачів та потужна суддівська команда з 24-х титулованих професіоналів.

Дякуючи нашим захисникам і захисницям, ми можемо працювати, проводити спортивно-мистецькі заходи, берегти дитинство і розвивати таланти наших дітей. Ця можливість дається страшною ціною. Але оптимізм і світло посмішок дітей перемагає пітьму, в яку нас хоче загнати ворог.

Учасники, які попри війну продовжують займатися улюбленим видом спорту, випробовували паркет, показували свою майстерність, донатили на підтримку Збройних Сил України і раділи разом з батьками своїм успіхам.

У кожній з трьох вікових категорій члени висококваліфікованої суддівської колегії визначили півфіналістів та фіналістів змагань та нагородили почесними грамотами, дипломами і медалями.

Змагання подарували естетичне задоволення і драйв, а також вкотре підсилили віру в нашу незламність!

Окрема подяка і привітання з професійним святом колективу кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Полтавської політехніки на чолі з завідувачем, заслуженим працівником культури України, почесним діячем мистецтв України, заслуженим діячем спортивного танцю України Петром Степановичем Горголем!

Запрошуємо усіх, хто мріє зробити танець своєю професією — обирайте освітньо-професійну програму «Хореографія» у Полтавській політехніці!

Слава українським спортсменам! Слава Україні!», – привітав керівник ВГО «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту у Полтавській області, ректор, професор Володимир Онищенко.

«Красиве художнє і світлове оформлення спортивної зали, чудовий музичний супровід, емоційні виступи танцюристів і підтримка глядачів створили яскраву і неповторну атмосферу змагань», – наголосив Петро Горголь.

За медалі, дипломи, кубки в європейській і латиноамериканській програмах змагалися танцюристи різних вікових категорій. У показових виступах взяли участь студенти університету 1 курсу кафедри хореографії і танцювальних видів спорту. Композицію «Фокстрот» продемонстрували учасники ансамблю бального танцю «Сеньйори» (художній керівник Сергій Гусєв), запальний номер учасникам і глядачам продемонстрував колектив черлідери Чутівської ДЮСШ (тренер Світлана Кулик), а подарунком від Центру культури та студентської творчості Полтавської політехніки став виступ з чудовою грою на саксофоні у виконанні студента факультету фізичної культури та спорту Павла Євтушенка.

Раніше на базі університету відбувся IX відкритий благодійний фестиваль зі спортивного танцю «POLTAVA TROPHY – 2023»,

Нещодавно мистецькі колективи Полтавської політехніки виступили на обласному конкурсі-огляді «Де згода в сімействі».

Нагадуємо, Полтавська політехніка провела День відкритих дверей Digital Fest 2024 і запустила сторінку з питань вступу.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»