2019-12-12

Адвент по-німецьки: студенти-філологи позмагалися у знаннях традицій

Студенти-третьокурсники гуманітарного факультету Національного університету імені Юрія Кондратюка обговорили різдвяні традиції в Німеччині та створювали святкову атмосферу, спілкуючись іноземною мовою

Адвент по-німецьки: студенти-філологи позмагалися у знаннях традицій

Кафедра германської філології та перекладу університету організувала інтерактивний захід зі студентам групи 301-ГФ, які вивчають німецьку мову як другу іноземну: обговорення особливостей святкування Різдва в Німеччині та конкурс виконавців.

«Підготовка до Різдва (Адвент) починається за чотири тижні та триває з 1 по 24 грудня. У будинках розвішують різдвяні вінки з чотирма свічками, щотижня засвічують одну з свічок. Діти отримують календарі Адвенту та кожного дня знаходять шоколадні подарунки», – розповіла доцент кафедри германської філології та перекладу Олена Дмитренко.

Студенти переглянули фільми про найцікавіші ярмарки, що проводяться у Німеччині у цей святковий період, сімейні традиції випікання різдвяних солодощів, мультфільми на новорічну тематику. Побачене студенти активно обговорювали німецькою мовою і ставили додаткові питання.

Журі у складі професора кафедри германської філології та перекладу Тетяни Кушнірової і магістрантки групи ГФ-601 Маргарити Рибалко відзначило кращих виконавців популярних німецьких новорічних пісень, авторів найкращого малюнку ялинки з описом німецькою мовою та знавців німецьких прислів’їв. Драйву додало нове для учасників завдання – розгадування німецьких кросвордів і ребусів. Усі учасники отримали солодкі подарунки та гарний передсвятковий настрій.