2018-02-01

У ПолтНТУ відбувся семінар-тренінг для фахівців нафтогазовидобувних та сервісних компаній

30-31 січня на базі Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, за сприяння компанії ДТЕК Нафтогаз, відбувся семінар-тренінг для фахівців нафтогазовидобувних та сервісних компаній.

У ПолтНТУ відбувся семінар-тренінг для фахівців нафтогазовидобувних та сервісних компаній

     «Буріння на папері» - саме така тема стала центральною під час семінару, який зібрав 45 представників із понад 15 провідних нафтогазовидобувних та сервісних компаній. Серед учасників були представлені такі компанії: ДТЕК Нафтогаз, ПрАТ «Нафтогазвидобування», «Бурова техніка», «Сервіс-Ойл», «Pilot Drilling Technologies», НВП «Ярус», «Спецтехсервіс», «Нафотгазмонтаж», «Геосинтез Інжиніринг», «Техкор», «Укрнафтагазсервіс», «Карат», «SLB», а також науково-педагогічні працівники університету та викладачі Полтавського коледжу нафти і газу ПолтНТУ.


     Роботу семінару-тренінгу урочисто відкрили почесні гості, серед яких ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко та директор з видобутку та переробки вуглеводнів ДТЕК Нафтогаз Олексій Раптанов. Тренером семінару виступив директор компанії WellPath Ltd (Великобританія, Глазго) Akshin Mehdiyev.

     У своєму виступі Олексій Раптанов зазначив, що уже протягом тривалого часу відбувається тісна співпраця між виробництвом та вишем. Велика подяка адміністрації університету за те, що відкривають двері та постійно підтримують різноманітні ініціативи. Так, за минулий рік, разом із представниками Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, ми провели більше пяти профільних потужних заходів нафтогазовидобувної промисловості. Олексій Раптанов висловив упевненість у продовженні плідної співпраці.


     Протягом двох днів тренінгу розглядалися питання ефективності вибору інноваційних технологічних рішень для буріння специфічних ділянок свердловин, застосування полімерних промивальних рідин, перспектив збільшення видобутку нафти і газу, сучасних рішень екологічних проблем та ін.

     Співпраця ПолтНТУ із провідними нафтогазовими компаніями сприяє розвитку дуальної освіти у підготовці висококваліфікованих фахівців для  пріоритетних галузей економіки України!

ІАЦ ПолтНТУ